Na de miskraam

Lichamelijk herstel Het lichamelijke herstel is na een miskraam meestal vrij vlot. Uiteraard is dit afhankelijk van het verloop van de miskraam. Is er sprake geweest van vrij veel bloedverlies dan kan je ijzertekort hebben waardoor je Hb wat aan de lage kant is. Een laag Hb veroorzaakt oa vermoeidheidsklachten, duizeligheid en bleek zien. Heb je hier last van laat dan je Hb controleren door ons. Is het te laag dan krijg je ijzermedicatie voorgeschreven.

Het bloedverlies houdt meestal ongeveer 1 week aan na het verliezen van het vruchtje of vruchtzakje. Sommige vrouwen houden nog wat langer last van oud (bruin) bloedverlies of bruine afscheiding. Ook dit is normaal. Heb je nog helderrood bloedverlies na ruim een week neem dan contact met ons op.
Wacht met gemeenschap (sex) totdat het bloedverlies voorbij is.

Na ongeveer 4-6 weken(of wat langer) hersteld je cyclus zich weer. Het is mogelijk om direct na een miskraam weer zwanger te worden. Medisch gezien zijn er geen nadelen mocht dit gebeuren. Is je Hb te laag dan kan het beter zijn om dit eerst te verhogen voordat je weer zwanger wordt (dit lukt meestal binnen enkele weken).

Of je direct weer zwanger wilt worden is een persoonlijke keuze die jullie zelf maken. Denk aan het gebruik van anticonceptie als je niet zwanger wil worden.
Gebruik foliumzuur als je weer op korte termijn zwanger wil worden.

Enkele lieve reacties