Eerste controle

De eerste controle is vaak een hele spannende afspraak voor aankomende ouders.

Het consult zal ongeveer 45 minuten duren. Ter voorbereiding op de afspraak vragen we jullie om een vragenlijst in te vullen en uit te printen: vragenlijst intake.

Daarnaast willen wij je vragen om ook een toestemmingsverklaring aan ons te verstrekken waarin je wel of geen toestemming aan ons verleent om medische gegevens over te dragen aan zorgverleners betrokken bij jouw zwangerschap en enkele landelijke registratiesystemen.

De eerste controle vindt bij voorkeur plaats tussen de 7 en de 10 weken zwangerschap. We starten met het maken van een echo.
Daarna bespreken we aan de hand van de ingevulde vragenlijst jullie (medische) achtergrond, sociale situatie, eventuele vorige zwangerschappen, bevallingen, miskramen en abortus. Je bloeddruk wordt gemeten, gewicht en lengte komen aan bod.

Prenatale onderzoeken

De intake is ook bedoeld om je te informeren over voeding, leefgewoonten en prenatale testen en zaken die geregeld kunnen worden tijdens de zwangerschap.
Wil je graag meer weten over prenatale testen naar de gezondheid van jullie kindje (prenatale screening) dan is het goed om alvast meer te lezen hierover ter voorbereiding op een gesprek hierover. Uiteraard kiezen jullie zelf of je hierover informatie wilt ontvangen.

Pre-eclampsie

Na de intake wordt door ons een risico berekend op het ontwikkelen van pre-eclampsie. Is dit risico hoger dan 3% dan ontvang je informatie over het gebruik van calcium en aspirine tijdens de zwangerschap ter preventie hiervan, lees alvast meer.

Centering pregnancy

Graag wijzen we je op de mogelijkheid om zwangerschapsbegeleiding volgens de Centering Pregnancy methode te ontvangen in onze praktijk. Dit biedt meer tijd, aandacht en informatie wat leidt tot meer vertrouwen in jezelf, de zwangerschap, bevalling en in je rol als ouder. En naast gezellig is het natuurlijk ook een moment om even stil te staan bij jezelf en jouw zwangerschap.

Tijdens de intake ontvang je de data en tijdstippen.

Enkele lieve reacties